Sovina čokolada

08:57

Novi recept stiže nam ravno iz kljuna gospođice Sove. Ona se kune da krijepi dušu i grije perje nakon dugog noćnog leta. Da ne duljim, evo recept za jednu gustu, vruću i slasnu čokoladu.





                           Vruća bijela čokolada s pepermintom                             
    
200ml mlijeka
100g kvalitetne bijele čokolade
1 žličica škrobnog brašna
10-tak kapi arome peperminta
150ml slatkog vrhnja
2 žličice šećera u prahu






U par žlica hladnog mlijeka razmutite žličicu škrobnog brašna. Čokoladu razrežite na što manje kockice da se lakše rastopi. Zatim stavite ostatak mlijeka zagrijavati skoro do vrenja. Kipuće mlijeko prelijte preko čokolade i mješajte dok se ne rastopi. Umješajte pripremljeno škrobno brašno i vratite na laganu vatru, uz stalno mješanje, dok čokolada ne postane gusta i kremasta. Na kraju umješajte nekoliko kapi sirupa od peperminta, prebacite u najljepšu božićnu šalicu, ukrasite tučenim vrhnjem u koje ste dodali žličicu, dvije šećera u prahu, upalite lampice i uživajte.




Bonus recept za one koji nemaju pametnijeg posla i žele napraviti vlastiti sirup od peperminta ili mente. A to je strašno jednostavno i gotovo za čas. Potrebna vam je šalica šećera, šalica vode i šaka listića mente. Svježe mente još uvijek ima u dućanima, obično na odjelu voća i povrća, a možda netko od vas čak ima teglicu na prozorskoj dasci.
Zagrijavajte vodu i šećer na laganoj vatri i mješajte sve dok se šećer ne otopi. Ubacite mentu i pustite da se ohladi. Nakon toga procijedite i čuvajte u hladnjaku. Što više mente dodate i što dulje listići stoje u tekućini, aroma će biti intezivnija.
Sirup se može dodati u šta god vam padne na pamet, od kave, koktela do kolača.









Navodno je gospođica Sova, ovom svojom čokoladom, osvojila gospodina Lisca. Ali to niste čuli od mene, wink, wink!
Više o Liscu i Sovi otkrijte u slikovnici Noć kad je lisac uhvatio mjesec, autorice Ines Marciuš Kruljac uz maštovite ilustracije Jasmine Kosanović. Uživajte u nedjelji i čokoladi!



























xoxo





























You Might Also Like

0 komentari

Like us on Facebook

Subscribe