Serenissima Venecija

17:56

Najprije mi se pokavrio fotić, onda se pokvarilo vrijeme i kad smo konačno stigle u Veneciju, padala je kiša! Bilo je toliko ljudi, jer je bio zadnji vikend karnevala, da nismo mogle ni otvoriti kišobrane. Bile smo potpuno mokre sa dizajnerskim, papirnatim ruksakom na kojeg smo vezale plastičnu vrećicu da se ne raspadne od vode.




Međutim, ništa nas nije moglo spriječiti da uživamo u Serenissimi. Venecija i po kiši i u sred najveće gužve oduzima dah. U trenutku kad prvi put zakoračite na Trg Sv. Marka postane vam jasna snaga i veličina Mletačke republike. Ovdje su nekad hodali Casanova, naš Marco Polo, Hemingway i Vivaldi, a hodati njihovim tragovima je jaaako uzbudljivo.




Usudile smo se izgubiti, što je zapravo nemoguće, zbog putokaza koji su na svakom koraku. Kupile smo hrpu suvenira, ulazile u svaki dućan, natrpavale se kojekakvim zalogajčićima. U jednom trenutku je svaka imala po komad pizze, fritulu i sladoled, što u ruci, što u ustima i sve to s pogledom na bocu Bellinia.
Veneciju je najbolje doživjeti i jako ju je teško opisati u kratkim crtama. Zato se nas dvije vraćamo, ponovo, na proljeće, kad je ljepše vrijeme i kad su boje još ljepše, naoružane novim fotićem i detaljnijim planom za razgledavanje.




Jedan od dražih suvenira mi je šarena pašta, koje ima na svakom koraku i u svim bojama i oblicima i nemoguće se odlučiti za samo jednu. Preskupa je, al nije bitno, predivna je! 




       Jednostavna pašta sa kozicama

       200g pašte po izboru
       250g kozica 
       2 češnja češnjaka
      1dl bijelog vina
      2 žice krušnih mrvica
      2 žlice pasirane rajčice
      maslinovo ulje
      sol,papar
      peršin

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. 
Na malo maslinova ulja prepržite nasjeckani češnjak, vrlo kratko da ne zagori. Dodajte kozice. Pirjajte ih par minuta uz mješanje, posolite, popaprite. Dodajte vino i rajčicu i pustite da prokuha par minuta da alkohol ispari. Dodajte krušne mrvice i peršin. Poslužite uz paštu i sve zajedno polijte s još malo maslinovog ulja.






foto: my BFF&partner in crime, sa mokrim mobitelom i papirnatim ruksakom - I.Mojzeš

xoxo
















You Might Also Like

0 komentari

Like us on Facebook

Subscribe