Sendvič keksi punjeni lemon curd-om

07:57


Ovo sa limunima se pretvorilo u pravu sagu! Danas donosim treći i posljednji nastavak, pa predlažem da se udobno smjestite jer će biti napeto do samoga kraja!
Dakle, imamo one naše nešpricane, dubrovačke limune sa Gozbe koje sam pretvorila u Lemon Curd. Ovdje ubacujem novi lik, kekse od kokosa! Divni su, mekani iznutra, hrskavi izvana, sa trunčicom kardamoma, pa su nekako indijski, ne preslatki, savršena isprika za natrpavanje kolačima u rano jutro, kao - za doručak.


Sastojci:

1 i po šalica kokosovog brašna
1 šalica glatkog brašna
1 prašak za pecivo
mahuna vanilije
1/2 žličica kardamoma (opcionalno)
1 jaje
5 žlica maslaca
5 žlica tamnog muscovado šećera
prstohvat soli


Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U jednu posudu pomješajte brašno, prašak za pecivo, kardamom i sol. U drugoj posudi izmiksajte maslac sa šećerom, dodajte jaje i sjemenke vanilije. Spojite sastojke i ubacite kokos.
Trebali bi dobiti čvrsto, homogeno tijesto, ako je presuho, dodajte malo mlijeka da se poveže.Ako je prerijetko, umješajte još kokosa.
Pomoću žlice za sladoled oblikujete polukugle. Tako ćete biti sigurni da su svi keksi jednake veličine i da će se jednakomjerno ispeći.
Slažite na papir za pečenje i pecite 12 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.


Spojite kekse lemon curdom i dobit ćete male, slatke sendvič-kekse. Jedite ih uz kavu ili čaj,meni su bili odlični ujutro uz čašu rižinog mlijeka. Iako moram priznati da sam propali slučaj, najprije razdvojim kakse i poližem kremu, tako da mi ovo sa spajanjem uopće nema smisla.

xoxo




You Might Also Like

0 komentari

Like us on Facebook

Subscribe