Lemon curd

19:09


Na Gozbi smo kao poklon dobili domaće, nešpricane, dubrovačke limune. Od tad ih gledam svaki dan i čekam malo vremena za malo lemon curd-a. Ali nikako da se uhvatimo nas troje, do jutros, u 7!
Nakon što me inspirirao Nevenin limunasti post, rekla sam sama sebi: "Sad ili nikad, nema više čekanja!"



Lemon curd za ranoranioce

5 žlica soka od limuna
4 žlice maslaca
3/4 šalice šećera
2 jaja
2 žumanjka
1 žlica ribane limunove korice

U posudi pomješajte sve sastojke osim maslaca. Kuhajte na pari, uz stalno mješanje, dok se krema ne zgusne. Umješajte maslac. Prebacite u čistu staklenku i pustite da se ohladi .


Teglica bi trebala izdržati do tjedan dana u hladnjaku. Kažem trebala, ali to se nikad ne desi..
Curd  mažem na tost, na palačinke, dodam u jogurt ili jedem žlicu za žlicom i ne mogu si pomoći.
No, ovaj je poseban, možda na kraju napravim još nešto posebnije s njim,nekad oko 6 ujutro, kad me lupi inspiracija.









You Might Also Like

0 komentari

Like us on Facebook

Subscribe