DIY za krizna vremena

07:46

Tu smo di smo, da ne ponavljam, sve znate! Svima je teško, projekti su otkazani, sve je stalo. Prihoda niotkuda.
Ali ljudi, pa nije prvi put, naši su išli u ratove i prošli užase kakve mi ne možemo ni zamisliti! Zato sjedite doma i gledajte taj jebeni Netflix, igrajte igrice, buljite u zid!
Najvažnije je da ostanemo sabrani i da OSTANEMO DOMA jer tako spašavamo živote, ovo je naš rat. Spašavamo naše bake i djedove, roditelje, olakšavamo zdravstvenim radnicima, svim tetama na blagajnama i radnicima u skladištima ( bok buraz, drž se).
Smirimo se i strpimo i sve će brzo proći. A vi junačine što se šećete po kavama i mislite da su praznici, jeste li pročitali s koliko respiratora raspolažemo, jeste si prebrojali starije i bolesne ukućane? Ako vam zbroj ne odgovara, imate školu na 3. programu HRT-a!
 Htjela sam pomoći, a nisam znala kako. Počela sam šivati maskice, ali mi je ponestalo svega. Pa sam se povela za onom starom: " Nauči čovjeka pecati i bit će sit cijeli život!"
Znam da nije preporuka da se rade DIY maske, al bolje išta nego ništa, uopće me ne zanima.


DIY MASKICA

- dva komada pamučnog platna 17x30 cm ( jedno za osnovu, jedno za podstavu)
- papir i olovka
- škarice
- šivaća mašina ili igla i konac ( u slučaju da šivate na ruke)
- pegla 
- dva komada lastike duljine 20cm
- ziherica ili šigureca




Precrtajte ovaj kroj na vlatiti papir i izrežite ga. Ne mora biti ni osobito točno ni uredno. Velika maska je za odrasle, a manja za djecu.





Preklopite osnovno platno. Papirnati kroj stavite na tkaninu i pažljivo olovkom precrtajte kroj, tako da sa svake strane dodate 1cm , a sa stražnje 3cm, kako je prikazano na slici. Izrežite. Morate dobiti dva jednaka komada tkanine.





Preklopite platno za podstavu i precrtajte papirnati kroj, s tim da sa svih strana dodate po 1cm šavnog dodatka. Izrežite. Dobili ste dva jednaka komada tkanine.





Prošijte i osnovnu tkaninu i tkaninu za podstavu kako je prikazano na slici.





Okrenite osnovu i podstavu licem na lice, naslonite šav na šav i prošijte kako je prikazano na slici. Bočne strane nisu zašivene, samo gornja i donja strana.





Kroz jedan od tih bočnih otvora izokrenite maskicu tako da vam šavovi budu unutra. Dobro je, na pola ste puta, sada pokušajte što urednije zapeglati cijelu stvar.





Rubove preklopite dva puta po 1cm i zapeglajte.





Zihericu učvrstite na jedan kraj lastike i provucite kroz dobivene tunele na rubovima maskice. Zašijte krajeve lastike.







Voila! Ovako bi trebala izgladati gotova maskica, nadam se da vam je uspjelo!
Slobodno se javite ako nešto nije jasno, tu sam, ne idem nikud. #ostajemdoma





xoxox

You Might Also Like

0 komentari

Like us on Facebook

Subscribe