Springtime

08:22


Ove godine je sve po planu. Proljeće je kad je proljeće, a ne kad je ljeto, pa se nadam da će ljeto biti ljeto, a ne jesen!
I zato ljubičica ima više nego ikad! A da je ovo crtić, ja i moje pčele bi sjedile navečer i nazdravljale nektarom od ljubičica. 


Evo nešto slatko od ljubičica, da i vama udare u glavu kao meni. 

Ušećerene ljubičice

- ljubičice iz skrivenog dijela vrta, da ste sigurni da su čiste
- kristal šećer
- bjelanjak
- kist
- masni papir


Dakle: istucite bjelanjak, ne mora biti snijeg, već da mu je tekstura više tekuća, što olakšava premazivanje. Sad svaku ljubičicu, pažljivo je pridržavajući za stapku, premažite bjelanjkom, najprije sa donje, pa sa gornje strane.
Još uvijek je pridržavajući pospite kristal šećerom, pazeći da vam se latice ne slijepe. 
Položite je na masni papir, prednjom stranom cvijeta prema dolje. Tako ste sigurni da će ostati otvorena.


Ostavite ljubičice da se suše nekoliko dana, često ih okrečući. Postat će jako krhke, pa budite pažljivi da ih ne razbijete. Pospremite na sigurno i impresionirajte goste sljedeći put kada budete pripremali neki kolač.



xoxo





You Might Also Like

5 komentari

  1. Divno izgledaju! Savršen način da se sačuva malo proljeća! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Oh kako je lepo i nežno! Već zamišljam na nekim belim kolčićima ili tortici :)

    OdgovoriIzbriši

Like us on Facebook

Subscribe