Halloween

16:07

Večeras je Halloween! Večer kada mrtvi, po vjerovanju starih Kelta, napuštaju svoje grobove i vraćaju se na zemlju u svoje domove. Zbog toga živi, prestrašeni mogućnošću susreta sa mrtvima, navlače zastrašujuće maske i podižu veliku buku.




Kako bi uplašili grešne duše,a dobrima osvijetlili put, ljudi su na pragovima ostavljali izdubljene repe,cikle ili krumpire s upaljenim svijećama.




Ja nemam nikakvih scary priča danas, meni je sve to prezabavno. Uživam u danu kad mogu otpustiti kočnice i prepustiti se weird stvarima kakvima sam i inače sklona. Meni Halloween dođe skoro kao osobni praznik i početak zagrijavanja za eksploziju Božića.
A kako bi takvo praznično raspoloženje prošlo bez kolača? Nikako,kolači su obavezni! A ovaj recept gledam već godinu dana i danas je idealan dan.



Scary fingers
Izgledaju komplicirano,ali su zapravo jako jednostavni. Zamjesi se prhko tijesto od 200g oštrog brašna,žličice mljevenog đumbira,100g maslaca, 75g šećera i jednog žumanca.
Tjesto se "odmori" u hladnjaku sat vremena,a zatim se oblikuju prstići. Umjesto nokta se umetne pola blanširanog badema.
Peče se na 160 stupnjeva, 20-tak min.




Toliko su fini da ću ih uvrstiti u ponudu i za ostale praznike i rođendane. Reakcije će sigurno barem biti glasne, ako ništa drugo  


Happy Halloween everyone!

You Might Also Like

0 komentari

Like us on Facebook

Subscribe