kosjenka, ku'ish, ne

14:47


Zapravo Sanja. Sanja Feratović.
 Studentica primjenjene grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, moja draga prijateljica i osoba o kojoj ćete u budućnosti, zasigurno puno čuti.


Na pitanje što je najviše inspirira odgovara:
 Inspiriraju me Schieleove boje, intenzitet, koščata, uvrnuta, isprepletena tijela, groteska i erotica, te Lautrec, odličan crtač, sposoban da u bilo kojoj sceni istakne svakog pojedinca i atmosferu i čiji je slikarski način linearan s naglašenim konturama.


I crna.
Cy Twombly, čovjek koji je u svom rukopisu zadržao dječje veselje, pun asocijacija,koji
prepoznatljivim kretnjama puni plohu grafitom i raznim bojama, senzibilan, lepršav, tih i lagan. Manje umjesto više, varljiva naivnost i još varljivija jednostavnost. Više sakriva nego otkriva, ‘primitivac’ novog doba.


Na papir zapisujem svoje misli, dodajem predmete, banalne stvari ili djelove interijera/eksterijera uz sveprisutnu dvosmislenost, ironiju, sarkazam, duhovitost na jedan spontan i zaigran način, tamno i slojevito, a istodobno dostupno i šaljivo.


Ali ono što ja znam o Sanji je: da je jedna od najzabavijih osoba koje poznajem i odlična glumica, da voli Bowiea i Warhola, da je bolje da ne spominjete Tomaža Pandura ili Michellangela Buonarottia jer bi o njima mogla pričati satima, da obožava svoju kujicu Luciju, a mama joj radi najbolju bučnicu ikad!





You Might Also Like

0 komentari

Like us on Facebook

Subscribe