Black velvet cake

15:01

Oh boy! Oh boy! Grešno dobra, bogata, čokoladna, opasna. Ne znam zašto se, onda, poslije jednog zalogaja osjećam kao u raju! Recept već dugo čuvam kod sebe na Pinterestu, a za dva tjedna je Halloween, pa mi se učinilo kao pravo vrijeme za isprobavanje.



Da se dogovorimo?! Posebno ove godine maskirajte se u nekoga koga nije briga za gluten, šećer i kalorije, može? Samo za tu jednu noć, napravite ovu crnu, baršunastu grešnicu, natočite si čašu crnog vina i uživajte!




Black Velvet Cake

Biskvit:
570g glatkog brašna
2 žlice kakaa
prašak za pecivo
prstohvat soli
125g maslaca
375g šećera
2 jaje
ekstrakt vanilije
3 žlice jake kave
125ml mlaćenice
125ml slatkog vrhnja
 prehrambena boja - crna

Ganache:
500ml vrhnja za šlag
250g tamne čokolade




Priprema:          
Potrudite se da svi sastojci budu sobne temperature. Zagrijte pećnicu na 180° C i pripremite kalup promjera 20cm.
Pjenasto umutite šećer sa maslacem. Odvojite bjelanjke od žumanjaka, pa žumanjke umiksajte u smjesu maslaca i šećera. Pomješajte sve suhe sastojke, a tako i sve tekuće. Naizmjenice ih umješajte u smjesu maslaca. Na kraju dodajte prehrambenu boju prema uputama na pakiranju i lagano umutite svježe pripremljeni snijeg od bjelanjaka.
Pecite oko 1h ili dok čačkalica koju zabodete u biskvit ne izađe potpuno čista. Prvih pola sata nemojte nikako otvarati vrata pećnice jer će vam biskvit splasnuti.
Kad je gotovo izvadite iz pećnice i pustite 10-tak min, nakon čega biskvit možete izvaditi iz kalupa i pustiti da se potpuno ohladi prije filanja kremom.




Za ganache: zagrijte vrhnje za šlag i prelijte preko narezane čokolade. Promješajte da se sva čokolada otopi. Ohladite u hladnjaku, a nakon toga miksajte par minuta ručnim mikserom. Namažite biskvit kremom i ukrasite. Torta je gotova, a nakon što je probate gotovi ste i vi, preći će te na mračnu stranu, vjerujte mi!




xoxo


You Might Also Like

0 komentari

Like us on Facebook

Subscribe