Tosset keksi

12:30


Obožavam ovakve dane: kad se dignem rano, vani je odvratno, a ja ne moram nikud. Skuham si kavu, ispečem kekse, igram se sa psom, gledam blesave božićne filmove i pokušavam ne pojest sve kekse do kraja dana.



Ovo su posebni, magični, keksi, napravljeni od najobičnijih sastojaka koje sigurno imate doma. Izazivam vas da ih ne pojedete dok su još vrući!

Tosset keksi

300g glatkog brašna
250g maslaca
75g šećera
1 žličica kima
1 žličica sjemenki korijandera
prstohvat soli



Najprije korijander i kim usitnite u mužaru, a pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U zdjelu stavite sve suhe sastojke, a onda dodajte hladan maslac narezan na listiće. Pažljivo utrljajte maslac u brašno, šećer i začine, najprije će sve izgredati mrvičasto, ali će se postupno povezivati u kompaktno tijesto.
Zamotajte ga u plastičnu foliju i pustite u hladnjaku oko sat vremena da se odmori.




Razvaljajte na oko 1cm debljine i režite kalupima po izboru. Pecite oko 10-tak minuta. Ne bi smjeli dobiti previše boje, pa pripazite jer je dovoljna minuta nepažnje. Stavite ih na rešetku da se ohlade i posipajte sa malo šećera i sjemenki kima.




Napecite ih hrpu i poklonite svima ovog Božića. Možete složiti neke fora papirnate kutijice ili kupiti već gotove. Malo ukrasnog papira i lijepa čestitka - najljepši pokloni ikad!
Idem si skuhat još jednu kavu i pročitat knjigu do kraja, danas odmaram!

xoxo










You Might Also Like

0 komentari

Like us on Facebook

Subscribe