Baby DIY

09:18


Imali smo gužvu protekli vikend, dvostruki prvorođendan dvjema djevojčicama. Pokušajte to reći nekoliko puta za redom, jako brzo!
A sad pokušajte napraviti nešto sa mnom, treba vam jedan kišni vikend, malo vremena i volje i puuuno šarenih krpica!


Radit ćemo prekrivač-prostirku za igru-fora ukras na zidu.
Pripremite svoje šarene krpice, najbolje pamučne i slične po kvaliteti. Izrežite ih na kvadrate cca 15cm i složite u kombinaciju koja vam odgovara. Ovdje sam dobila 40 kvadrata, dimenzija 15x15, tako da je gotovi prekrivač bio otprilike 80x120cm.


Sad spojite kvadrate međusobno i obavezno zapeglajte šavove jer će vam tako prekrivač biti uredniji i bit će vam lakše raditi. Sad vam je potreban jedan komad vatelina ili tanje spužve (možete ih nabaviti u bilo kojoj trgovini tekstilom) i to malo širi i dulji od vašeg prekrivača.
Izaberite i materijal za suprotnu stranu prekrivača, dimenzijama širi i dulji od vaših spojenih krpica.


Sad napravite "sendvič" od materijala kako je prikazano na slici. Neka vam vatelin i podloga ovako proviruju sa svih strana.Svaki pojedini kvadrat spojite zihericom za podlogu i vatelin: Pažljivo, pazite da je sve ravno i da su svi kvadrati spojeni za podlogu!
Kreće najgori dio, upalite šivaće strojeve i naoružajte se strpljenjem. Svaki kvadrat zašijte za podlogu tako da šivate 1cm uz šav kojim su kvadrati spojeni. To bi trebalo izgledati ovako:


Bit će paranja i psovanja i kuhanja druge kave, ali ne brinite zbog neravnih šavova i zgužvanog materijala, probajte se zabaviti.



Jednom kada je sve spojeno, odrežite višak vatelina i podloge na rubovima. Pripremite sad materijal kojim ćete prekriti rubove. Izrežite ga na trake širine 10cm, prepeglajte ih na pola , a onda zapeglajte rubove oko 1cm sa svake strane. Ovako:


Preklopite traku na pola, ugurajte unutra rub prekrivača i osigurajte sve špenadlama. Šivajte po ovom rubu trake koji ste si tako pažljivo pripremili, zahvaljujući njemu i špenadlama, sve bi vam trebalo ispasti jako uredno. Početnicima je, naravno, potrebno malo prakse, pa možete probati usavršiti tehniku na nekom drugom materijalu, prije nego se bacite na prekrivač.

Ta daaaa, imate gotov prekrivač! Nije bitno kakvi su šavovi, upravo ste napravili nešto vlastitim rukama! Ako i nije ispalo sasvim savršeno, nešto ste naučili, a dugi put će biti puno, puno bolje. Nemojte se bojati boja i improvizacije i igrajte se što više!



xoxo




You Might Also Like

6 komentari

  1. Maša kaže Hvalaaaaa :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Divno! Odličan tutoria! Dođe mi da pokušam, iako sumnjam da bi ikada uspjela izrezati toliko kvadratića kako treba i na mjeru! ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Prekrasno! Upravo sam na sličnom projektu i zapela sam s tim kako bi bilo najbolje prostepat. Ukrast ću tvoju ideju sa ovim šavovima oko prvog šava. Prekrasno!

    OdgovoriIzbriši

Like us on Facebook

Subscribe