juhu juha
13:44
Malo je hladnije i već miriše na jesen. Što će reći da vrijeme ljetnog sirovojdestva polako prestaje i na scenu dolaze juhe! Barem je tako kod mene doma.
And - I go bananas over soups!
Pogotovo za krem juhama. Volim da su guste, skoro kao umaci, dopunjene nekim crunchy iznenađenjima i neočekivanim sastojcima. Od njih ti je toplo i sretno. I uvijek su zvijezde predstave.
Ova juha mi nije No. 1, ali je u prvih 5. Brzo je gotova, a sastojci se uvijek negdje vrte po kući. Preporučam i poriluko-mrzcima - uopće se ne osjeti :)
Sastojci:
50g maslaca
4 stapke poriluka ( samo bijeli dio )
2 srednje velika krumpira
1 litra pilećeg temeljca ( može i voda )
sol
papar
muškatni orašćić
kiselo vrhnje
prešin ili vlasac za ukras
Priprema:
Na laganoj vatri otopiti maslac, dodati sitno nasjeckani poriluk. Pirjati nekoliko minuta pazeći da poriluk ne promijeni boju. Dodati sitno nasjeckan krumpir i temeljac i pustiti da lagano krčka dok krumpir ne omekša.
Miksati juhu u blenderu dok ne postane potpuno glatka i dodati začine, te još kratko prokuhati.
Poslužiti sa kiselim vrhnjem i vlascem.
Možete navaliti odmah, a ostatak ( ako ga ima ) spremiti u hladnjak za drugi dan, jer je ova juha jedno od onih jela koje je još bolje kad malo odstoji.
S obzirom da se jede skoro pa hladna, idealna je za ovo bablje ljeto kad se priroda još igra s nama i temperaturama.
Go soups!
0 komentari