Rajski rižoto

13:13


Kad ti život da limune, napravi limunadu! A što ako ti život da jabuku, luk i šaku riže? Napravi najbolji rajski rižoto ikad, makar u 9 ujutro, rižoto sad i odmah!


Dakle, sve što je potrebno je jedan omanji crveni luk, Granny smith jabuka, malo maslinova ulja, malo vina i vode, komadić maslaca, žlica parmezana, sol, papar, dobra volja i oko sokolovo, jer rižoto se budno motri od početka do kraja,
Luk sitno narezati i staviti u tavu na zagrijano maslinovo ulje, dodati oguljenu i naribanu jabuku i nakon par minuta rižu. Dinstati dok se riža ne zacakli, pa podliti sa malo bijelog vina.


Nakon što alkohol ispari, podlijevati vodom ili nekim laganijim temeljcem ako se ima pri ruci i tako 20-tak minuta uz stalno miješanje, dok riža ne postane kremasta i meka.
Posoliti, popapriti, ubaciti komadić maslaca i žlicu parmezana.


Navodno su jabuke stigle direktno iz rajskog vrta i najzravije su voće na svijetu, a Kelti su vjerovali da onaj tko pojede jabuku nikad neće biti gladan, žedan ni bolestan, te da nikad neće ostariti.
Mislim da su bili u pravu (barem što se ovog dijela sa glađu tiče)!
Dobar tek!


You Might Also Like

0 komentari

Like us on Facebook

Subscribe